Proces

Prepress


Download hier onze prepress specificaties

Drukkerij

Door het vouwkarton te bedrukken wordt er meerwaarde toegevoegd aan de verpakking. De drukkerij is dan ook een belangrijke pijler van ons bedrijf. Met onze moderne high-speed drukpersen en korte inrichttijden kunnen wij verpakkingen, van kleine tot hele grote oplagen, efficiënt produceren. Wij geven uw verpakking een unieke uitstraling. De verpakking kan tot wel 7-kleuren bevatten en we hebben veel verschillende lakmogelijkheden. Bij Koninklijke Drukkerij De Vries hebben we veel opties voor het in volvlak of spot aanbrengen van deze lak: mat/glans dispersielak, mat/glans UV-lak en combinaties hiervan zorgen voor verrassende resultaten. Ook kunnen wij blisterlak aanbrengen.

Stansen en pregen

We beschikken over een zeer complete stanserij. Nadat de juiste stansvormen via ons CAD-CAM-systeem zijn vervaardigd, worden deze vormen tijdens het stansen uit het karton gesneden. Dit terwijl in dezelfde bewerking de ril-, rits- en perforatielijnen worden aangebracht. Omdat wij veel waarde hechten aan duurzaamheid, wordt het restkarton dat rondom het product zit afgevangen en gerecycled. Om de verpakking nog luxer te maken kunnen we bij Koninklijke Drukkerij De Vries elementen toevoegen, bijvoorbeeld door in reliëf zichtbare en voelbare accenten aan te brengen. Dit noemen we pregen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw logo er nóg meer uit laten springen.

Folies voor veredeling

Om de verpakking net dat beetje extra te geven zijn er verschillende soorten luxe folies te kiezen. Goud- of zilverfolie, holografische folie, 3D-folie. Noem het maar op en wij regelen het voor u.

Vouwplakken

De allerlaatste schakel in het gehele proces. De eerst nog platte verpakkingen worden razendsnel door onze vouwplakmachines gevouwen en geplakt tot de uiteindelijke consumentenverpakkingen.

De plakkerij

Kwaliteitscontrole

Kwaliteit staat bij Koninklijke Drukkerij De Vries erg hoog in het vaandel. Daarom zetten wij alleen de beste mensen, middelen, procedures en technieken in om de kwaliteit altijd te kunnen garanderen. Uiteraard wordt er niet alleen op het einde een kwaliteitscontrole gedaan. Dit gebeurt tijdens het gehele productieproces. Door onze specialisten én door de machines zelf (o.a. door middel van in-line camera’s, barcodelezers en lijmdetectoren).